Fever Care

Термометрите с течни кристали са изобретени през далечната 1970г. от Боб Паркър, Калифорния, САЩ. Този тип термометри представляват лента, съдържаща топлочувствителни (термохромни) кристали. Те притежават механични свойства на течност, но имат оптичните свойства на  един единствен кристал. Термометърът с течни кристали е разработен за домашни и медицински цели. Той е идеалният метод за проследяване на телесната температура на Вашето болно или ваксинирано дете, както и на възрастен, без да се притеснявате дали е поставен правилно или е стоял на точното място.

capture

Използването му е като детска игра: вземете течно-кристалния термометър, отлепете защитната хартия отзад и залепета върху челото. Само след 30 секунди ще забележите промяна в цветовете на секторите. Секторът с най-ясен цвят е реалната температура в момента. Ако свети ‘ N’, това означава, че температурата е нормална. Ако свети повече от един сектор, например 37 и 38, то температурата е 37,5 градуса по Целзии. За най-точен показател се смята най-яркият сектор.ю

%d1%81

С помощта на течно-кристалния термометър, който е хипоалергенен, Вие имате възможност да наблюдавате в продължение на 48 часа непрекъснато Вашето дете или близък, дори когато спи.


admin