Cooling gel pack

4

Cooling gel pack е пластир с охлаждащ гел на ментова основа. Този продукт е отдавна известен в Западна Европа и се използва главно за сваляне на температурата, успокояване на болката в главата, при спортни травни или за облекчаване на сърбежа при ухапване от насекоми. Пластирът е безопасен продукт за малки и големи с подробно указане за употреба на гърга на всяко алуминиево предпазно фолио. Преди употреба не е нужно да се охлажда допълнително. Бързо и лесно залепва на кожата, а активното му действие е до 8 часа. Един пластир Cooling gel pack е за еднократна употреба.

2

Състав

Пластирът е съставен от три части. Отгоре е покрит с мека и пластична лента от нетъкан текстил, а отдолу защитен полимерен филм предпазва гелът, на който се дължат всички положителни свойства на Cooling gel pack.

Гелът съдържа:

 • дейонизирана вода
 • глицерол
 • натриев полиакрилат
 • титаниев оксид
 • винена киселина
 • аромат
 • дихидроксиалуминиев аминоацетат
 • оцветител
 • динатриев ЕДТА

Oхлаждащият ефект е в резултат на ментола, който има приятно успокояващо действие при допир с кожата.

3-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%ba%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8

Начин за употреба

Извадете лепенката от опаковката. Пластирите Cooling gel pack могат да се изрежат в желаната от Вас форма с помощта на ножица. Не бива да се поставя на наранена и чувствителна кожа. Това не е лекарствен продукт. Не оставя следи по кожата. Консултирайте се с Вашия лекар, ако температурата остане повишена или оплакванията продължат. Да се съхранява при стайна температура. Пазете от огън.

За какво се използват

dfs

 • При главоболие

При главоболие е препоръчително да се използва един пластир докато не отшуми болката. Ако усещате, че охлаждащото действие отслабва, можете да потъркате с ръка повърхността на лепенката и мигновенно отново ще усетите ментоловия охлаждащ ефект. Ако главоболието не е отшумяло след употребата на Cooling gel pack, моля допитайте се до Вашия лекар.

 • При  температура

Пластирите Cooling gel pack са средство за справяне с фебрилни състояния. Охлаждащото действие на гела спомага за намаляване на повишената температура при деца и възрастни. Ако температурата не се е понижила достатъчно след употребата на Cooling gel pack, моля допитайте се до Вашия лекар.

 • При изкълчвания, ставни и мускулни болки

Друго приложение на Cooling gel pack е при травми, ставни и мускулни болки. Лепенката се поставя на засегнатото място и намалява отока и болката. При напрежение в мускулите и ставите, което предизвиква дискомфорт, пластира има успокояващо действие и се препоръчва да се използва вместо или в допълнение на различни лекарствени продукти.

Cooling gel pack може да помогне също така при слънчеви изгаряния, отоци, топли вълни и симптоми на менопауза. Особено подходящи са за успокоение на кожата след ваксинация. Пластирите са хигиенични и удобни за ползване по всяко време – на работа, на път или докато си почивате вкъщи. Кутииката е удобна при пътуване, а пластирите по отделно можете да вземете навсякъде с Вас.


admin